източник: Getty Images News

 Дейвид и Виктория Бекъм планират да продадат имението си за 10 млн. паунда в Хертфордшир, известно като "Бекингамския дворец", след 14 години в него, за да се преместят в Лондон, пише британският вестник Daily Mail.

Те обаче имат претенции за бъдещите собственици - искат те да са семейство и са решени да не продават на строителни фирми, които могат да разделят имота и да го превърнат в луксозни апартаменти. Според източник, близък до семейството, Дейвид и Виктория не искат строителите да се възползват от имената им с цел финансова изгода.

По ирония на съдбата двойката закупи къщата - бивш държавен детски дом, и прилежащия парцел от 22 акра именно от строителен предприемач. През 1999 г. те платиха на Ричърд Меър 2,5 млн. паунда. Сред подобренията, които направиха, са звукозаписно студио, площадка за хеликоптер, закрит и открит плувен басейн, стая за билярд, фитнес салон и тенис игрища.

Откакто семейството се завърна във Великобритания през януари обаче, след като Дейвид напусна отбора на "Лос Анджелис Галакси", за да играе за френския "Пари Сен Жермен", то прекарва по-голямата част от времето си в къща под наем за 20 млн. паунда в Кенсингтън. Тя се намира сравнително близо до главния офис на модната компания на Виктория в Батърсий и бутиците на "Бонд Стрийт". Дори и преди да наеме имота, двойката прекарваше повечето си време в хотели като "Савой", вместо да пътува по един час до имението си в Хертфордшир.

В момента плановете на Бекъм са да си купят семейна къща в Кенсингтън или Мейфеър.

Още подобни любопитни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase