Крал Хуан Карлос Снимка: Reuters

Кралят на Испания Хуан Карлос беше опериран днес от дискова  херния, предаде АФП. Хирургическата интервенция в клиника в  Мадрид, която продължи три часа, е била успешна, съобщиха от  двореца.

Монархът пристигна с автомобил по обед в клиниката Ла  Милагроса за седмата си операция за две години и половина, и  поздрави журналистите, които го очакваха пред сградата, с шега:  "Ето ме пак тук..." 

Последната му визита беше в сряда тази седмица, когато беше лекуван в клиниката за луксация на таза, без да се налага  операция.

При последните си публични прояви 75-годишният Хуан  Карлос се движеше с патерици. Лекарите диагностицирали влошаване на стара дискова херния при последните два рутинни прегледа на  9 и 15 февруари.

Кралят беше хоспитализиран за десет дни в края на ноември и началото на декември миналата година за поставяне на протеза на лявата тазобедрена става. В края на 2012 г. беше опериран за  луксация на дясната тазобедрена става. Преди това на 14 април  2012 г. му беше поставена изкуствена протеза на същата става, след като спешно беше евакуиран от Ботсвана с фрактура, получена при падане по време на сафари за лов на слонове, пише БТА.

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.