Военне самолет се разби в столицата на Йемен. Снимка: Reuters

Самолет на йеменските ВВС се разби днес в центъра на столицата Сана. Загинали са 11 души, 15 са ранени, предаде Ройтерс, позовавайки се на източници от силите за сигурност.

В съобщение на министерството на отбраната се казва, че самолетът е изпълнявал учебен полет. Паднал е в западната част на Сана, в жилищен квартал. От снимки, качени в социални мрежи, се виждат горящите останки на самолета, няколко пламнали коли и един труп. Според силите за сигурност пилотът е успял да катапултира.

Според медицински източници, цитирани от Асошиейтед прес, жертвите са девет, всички са цивилни. Възможно е броят на загиналите да се окаже по-голям, тъй като се предполага, че под развалините на двете къщи, върху които е паднал самолетът, има хора.

Не се съобщава каква е причината за катастрофата.

Катастрофиралият самолет е бил руски изтребител Су-22. Йемен има 30 такива машини и четири изтребителя Су-22 УМ3. Общо разполага със 79 военни самолета по данни на Международния институт за стратегически изследвания.

Самолетът се е разбил близо до Площада на промяната, който бе епицентър на протестите срещу бившия йеменски президент Али Абдула Салех, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase