Журналисти на мястото на инцидента. Снимка: БТА
fallback

Безработен мъж почина, след като се запали пред френско бюро по труда заради отхвърлена молба за получаване на помощ, предаде Ройтерс, цитирайки съобщение на агенцията по трудовата заетост.

Четиридесет и три годишният Джамал Шааб бил предупредил местното бюро на агенцията по труда в Нант, Западна Франция, че има намерение да се запали в знак на протест. Макар че около бюрото имало полицаи и пожарникари, те не успели да попречат на мъжа да се запали, пише БТА.

Френската конфедерация на труда, едно от големите профсъюзни обединения, заяви в декларация, че "тази драма показва ужасяващата действителност на безработицата".

Макар че безработицата във Франция е 10,3 процента, много по-малка от тази в Гърция и Испания, президентът Франсоа Оланд се опитва да изпълни обещанието си до края на годината тя да започне да намалява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Болярина

преди 11 години

А вие защо мислите ви завишиха фактурите за тока на скоро...Плащате загубите на електроразпределителние дружества, натрупани от *** ,който никога не плащат за консумираната енергия...ее , все някой требе да я плати таз енергия, нали...

12

Болярина

преди 11 години

До до 8.Виетнамци и кубинци ...не китайци...

11

Анонимен

преди 11 години

ot Holandia, po ofizialni dannivseki mesez 15 000 holanzi ostavat bez rabota.ne e dobre

fallback