Кристофър Джордан Дорнър. Снимка: Reuters
fallback

Бивш полицай, изпълнен с гняв към началниците си, вилнее из Лос Анджелис, като, както се твърди, е убил трима души и е стрелял по трима полицаи, предаде ДПА.

Вчера беше организирано мащабно издирване на 33-годишния Кристофър Джордан Дорнър, който по-рано тази седмица е разпространил ужасяващ манифест, в който заплашва да вземе на прицел полицията като отмъщение за това, че бил уволнен.

Преди два дни той бе заподозрян за двойно убийство. Вчера, както се твърди, Дорнър е стрелял по трима полицаи, които били спрени с колата си на пресечка в Ривърсайд, Южна Калифорния, убивайки единия от тях. Смята се, че преди това той е стрелял по полицейски служители, които охранявали единия от полицаите, заплашени изрично от него.

Едната от жертвите на двойното убийство била дъщерята на полицейския служител, който гледал обжалването на Дорнър на уволнението му от полицията в Лос Анджелис, където стрелецът работил от 2005 до 2008 г.

"Никога не съм имал възможността да имам собствено семейство, ще ликвидирам вашите", се твърди, че е написал Дорнър според документ, разпространен от Си Ен Ен. "Ще донеса неконвенционална и асиметрична война на онези от Лосанджелиската полиция, без значение дали са в униформа или не са на работа".

Акцията по издирването на Дорнър се разпростира от Лос Анджелис до Сан Диего. Той в въоръжен с множество оръжия. Полицията заяви, че ще направи всичко възможно да защити служителите на Лосанджелиската полиция и техните семейства, докато Дорнър не бъде арестуван, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 11 години

*** да го т на м - но и няколко куки по-малко - гут-гот !

21

Анонимен

преди 11 години

Като е бесен на началниците си, да ходи и тях да ги застреля.

20

Болярина

преди 11 години

Вземайте пример ..Не ви ли писна от бюрокрация ..Не ви ли писна от крадливи политици..Не ви ли писна да ви лъжат че живеете добре..Не ви ли писна да ви лъжат че ви плащат .Ако ви е писнало от пумията около вас хващайте патлаците .Я гръмнете един два политици ..или алчни банкери ...пък да видим дали няма да се замислят...Я гръмнете няколко крадливи *** ии да видим дали утре ще влязат у вас пак .И моля този път някой да застреля Догана, а не да се *** ,той *** България 20 години.

fallback