Полицейски автомобил докарва обвиняемите в съда. Снимка: Reuters
fallback

Петимата индийци, обвинени в груповото изнасилване, довело до смъртта на 23-годишната студентка Йоти Сингх Пандей, бяха докарани с полицейски мукробус в съда в Делхи на заседание, на което изслушаха повдигнатите им обвинения, предаде Ройтерс.

Петимата преминаха през детектор за метал на входа на съда в южната част на Делхи. Съдебната зала още от сутринта беше претъпкана с хора. Съдия Намрита Агарвал обаче постанови делото да се гледа при закрити врата и нареди медиите и публиката да напуснат съдебната зала.

Oще по темата

Шестият обвиняем за жестокото групово изнасилване ще бъде съден от съд за непълнолетни. В индийски медии се твърди, че най-жестокият от насилниците бил именно непълнолетният престъпник.

Двама от подсъдимите - Винай Шарма и Паван Гупта, поискаха от съда да получат статут на информатори и да свидетелстват срещу останалите замяна на по-леки присъди. Заедно с Мукеш Кумар, Рам Сингх и Ашкай Тхакур бяха обвинени в убийство, изнасилване и отвличане, както и в още няколко престъпления заради бруталното насилие над 23-годишната студентка и побоя над нейния приятел.

Индийското правителство има намерение под обществения натиск да намали възрастта на тийнейджърите, които може да бъдат съдени в съдилища за пълнолетни и да получават присъди като тези на пълнолетни. Сега има опасения, че непълнолетният насилник може да получи максимална присъда от едва три години затвор, което разгневи обществото, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 11 години

През два часа ли ще ни информирате по темата? Няма нужда от толкова подробности!

9

Анонимен

преди 11 години

v balgaria ne gi sadiat ,rai za prestapnicite.

8

Вирджиния

преди 11 години

Божеее..понякога се чудя що за *** пишат тук...визирам номер 6 и този, който ми е сложил минус на коментара. Смъртна присъда им е малко дори, защото дори няма да изпитат и малка част от мъките, които е изпитала жертвата преди да настъпи нейната смърт.

fallback