Снимка: архив Булфото

Деветима бургаски футболисти, които бяха задържани при спецакция срещу черното тото, остават в ареста, съобщи председателят на Районната прокуратура Андрей Червеняков.

Само един от тях в момента не е реално действащ спортист. От МВР вчера съобщиха, че 11 играчи от “Нефтохимик“ и “Черноморец“ са арестувани за участие в мрежа за незаконни залагания в Бургас.

Още по темата

Единият от задържаните вече е привлечен в качеството на обвиняем. Предстои това да се случи и с останалите арестувани, уточни Червеняков. Според него те могат да отидат зад решетките за една година, а организаторите на "черното тото" - за шест.

Факт е, че има извикани за разпит футболисти на ПСФК "Черноморец-Бургас", но докато не приключи разработката на ГДБОБ по случая, клубът не може да се ангажира с официална позиция, казаха от ръководството на футболният тим.

Освен Румен Трифонов и нападателят Преслав Йорданов, са разпитвани още Даниел Младенов, който е с мярка за задържане, както и сочените за талантливи младежки национални състезатели Георги Терзиев и Пламен Димов.

Братът близнак на Димов - Галин, който е от "Нефтохимик", също е бил в полицията. Разпитван е бил и играчът на "Нефтохимик" Любомир Божинов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase