Русия не изключва победа на опозицията в Сирия. Снимка: архив, Reuters
fallback

Правителството на Сирия все повече губи контрол над страната и не трябва да се изключва победа на опозицията, заяви в Москва руският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Що се отнася до подготовка за победа на опозицията, това разбира се не трябва да се изключва. Трябва да се гледат фактите в очите: тенденцията е, че режимът на правителството все повече губи контрол над все по-голяма част от страната", посочи Богданов.

Oще по темата

"Те /въоръжената опозиция/ говорят, че победата е близко, "ей сега ще превземем Алепо", "всеки момент ще превземем Дамаск", добави заместник-министърът. "Сега признаването на опозицията, подготовката на бойците, спонсорирането на въоръжаването им от чужбина само вдъхновяват опозиционерите", добави той. "Въпреки това Москва ще настоява за изпълнение на Женевското комюнике и за мирно уреждане на конфликта", изтъкна Богданов.

Заместник-министърът посочи също, че Русия има мобилизационни планове в случай на евакуация на руски граждани от Сирия. Богданов уточни, че в Сирия се намират хиляди руснаци, повечето от които не са регистрирани в консулството. "Това са руски гражданки и деца от смесени бракове", посочи Богданов. По думите му половината от тях подкрепят опозицията. "Освен това в делегациите на опозицията, които посещаваха Русия, имаше хора с руски паспорти", отбеляза заместник-министърът.

Богданов заяви също, че утре външният министър Сергей Лавров ще приеме в Москва делегацията на сирийската вътрешна опозиция, която пристигна днес в руската столица. Делегацията е ръководена от лидера на Народния фронт за промени и освобождение Кадри Джамил, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

321

преди 11 години

Драмата ,Сирия да падне е заради Израел,за да може да неутрализира и последният верен съюзник на Иран.Сирия разполага с химически оръжия,което е потенцална опасност за Израел.Ккакто знаем Иран и Сирия имат пакт ,който гласи,че едната трябва да помогне на другата при чужда агресия.Русия от своя страна наистина е изпратила ракетни коплекси Искандер в Сирия.добре,че не всички интернет медии са платени и може да се намира по-достоверна информация

148

Анонимен

преди 11 години

НАТО ще застреля поредната проруска ***, която разсипа държавата си в угода на Путин.

147

един руснак

преди 11 години

хора ,не се връзвайте на тази статия напълно ,тя е изопачена !и друга новина за която едва ли днес .бг ще напише . партия ракети "Искандер " са предадени на Сирия от Русия , това става часове след като алианса на Нато се съгласи да расположи ракети пейтриот в Турция . предаването се извърши по морки път , ако не вярвате четете в топвар ру

fallback