Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

България днес трябва да подпише окончателно решението за строителството на тръбопровода "Южен поток", който ще минава през нашата страна, съобщи БНТ. Предварителните разчети показват, че проектът у нас ще струва повече от 3 млрд. евро.

Държавата няма да се ангажира с предоставяне на финансови гаранции. Така рисковете остават за "Газпром", обяви още преди дни министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

Очаква се днес в 11.00 часа премиерът Борисов и шефът на "Газпром" Алексей Милер, който пристигна снощи в София, да сложат подписите си под договора.

 Днес ще се разберат и окончателните параметри по новия договор за доставката на руски газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 11 години

Днес България подписа споразумението за Южен паток. Другарите Борисов и Путин се разбраха България да изнася годишно по 50 тона замразено патешко месо за Русия и руската федерация. Очаквайте скоро и Северен гъсок, както и Тракийска коза.

26

rossen.kulov

преди 11 години

До RCI Всепак се правят проучвания как ще върви цената на горивото. Неможе ако знаеш, че ще се покачва да не се застраховаш с един по-дълъг договор. Всеки проект се изготвя докрай и прогнозната крайна цена също се определя. Сключва се договор и ако има основание цената да се промени ще се плаща повече или по-малко, но по-малко почти никога. Ако плащаш всеки път като получаваш цената като ти расте постоянно къде ще му излезе края.

25

RUSKA ME4KA

преди 11 години

6te podpi6ete,kade 6te mardate!!!! Ako ne podpi6ete takav 4epat i bez vazelin sam vi prigotvil,4e 6te usetite v bukvalniq smisal ponqtieto"ruska zima".

fallback