Австралиец преби приятелката си, която е румънка, в Бургас след употреба на алкохол, съобщиха от полицията.

Вчера около 00.15 ч. в Пето Районно управление "Полиция"-Бургас е получено съобщение за нарушаване на нощната тишина от апартамент на бургаската улица "Калофер" № 30. 

От жилището се чувала силна музика, както и два гласа - мъжки и женски, спорещи на английски език.

В един момент служителите на реда чули, че жената започнала да вика за помощ. Опитали се да накарат намиращите се в апартамента да отворят входната врата, като в този момент получили информация, че мъж, преминавайки по покрива на кооперацията, влязъл в терасата на съседен апартамент, собственост на 35-годишен бургазлия.

Българинът оказал съдействие на полицаите, които задържали 44-годишния австралиец, отседнал под наем заедно с приятелката си в апартамента на петия етаж, от който се чувала силната музика. 

В апартамента е открита пребита 29-годишна румънска гражданка. При медицински преглед е констатирано, че румънката има само леки телесни повреди.

Австралиецът и неговата приятелка  дошли в България на 9 ноември и отседнали в апартамента на ул. "Калофер" под наем.

В злополучната нощ и двамата употребили алкохол, като след спречкване мъжът нанесъл няколко удара на жената  по лицето и главата.

Австралиецът е задържан за 24 часа. След като изтрезнял и след като румънката си оттеглила жалбата от румънската гражданка, той е пуснат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase