Дейвид Петреъс и Пола Бродуел. Снимка: архив, Reuters
fallback

Американските медии идентифицираха втората жена в аферата Петреъс, пише британският в. "Дейли телеграф". Пола Бродуел, биографка и предполагаема любовница на бившия директор на ЦРУ Дейвид Петреъс, изпратила поредица заплашителни имейли до Джил Кели, която се уплашила и се обърнала за помощ към ФБР, разказва "Дейли телеграф".

Агентите бързо разбрали, че шефът на ЦРУ е замесен в извънбрачна афера с омъжена жена и започнали разследване дали има евентуален пробив в националната сигурност. Макар че имейлите, изпратени анонимно от Бродуел, съдържали намеци за класифицирана информация, ФБР стигнало до заключение, че няма заплаха за сигурността и че става дума за случай на обикновена ревност.

Oще по темата

Според в. "Ню Йорк пост" в писмата Бродуел казала на смятаната от нея за съперница: "Зная какво си направила" и я предупредила:" Стой далеч от моя човек".

Кели, 37-годишна, организирала социални събития за американските военни във Флорида по времето, когато Петреъс е шеф на Централното командване на САЩ, базирано в същия щат. В изявление, публикувано на сайта на Ей Би Си нюз, семейство Кели потвърди, че са семейни приятели с Петреъс от повече от пет години.

Самата Джил Кели настоя да бъде зачитана неприкосновеността на личния й живот пред кореспондент на Ройтерс по време на детско парти за рожден ден с над 100 гости в дома й в луксозен квартал близо до военновъздушната база "Макдил", в Тампа, Флорида.

Кели и Петреъс "са дългогодишни приятели и нищо повече", заяви за Ройтерс източник, близък до семейство Петреъс. Той потвърди, че Джил и съпругът й Скот, раков хирург от Тампа, се сприятелили със семейството на генерала, когато той бил базиран в "Макдил" от 2008 до 2010 г., и поддържали връзка и след това във Вашингтон, където гостували на роднини, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

dp

преди 11 години

Какво точно има зад цялата история едва ли някога ще разберем, може да е нещо многопо-дълбоко а може и да ни казват всичко. *** разбери.Но фактът, че извънбрачната му връзка я броят за риск за сигурността и е достатъчназа да го ритнат от стола е показателен до каква степен е друга планета там - сравненос циганомахленските простотии които са стандарт в БГ "политиката".

12

Анонимен

преди 11 години

тоя генерал бил бая палав май...по-важното е начинът по който си подават оставки по света за нещо, което е морално укоримо, но не незаконно. Да сравним ли случаят с нашата кандидатка за конституционния съд,която пропищя наляво и надясно, че искала разследване, че не било нищо доказано... В същото време се появиха доста данни че тя послъгва, меко казано, но продължава да се ослушва..

11

емо

преди 11 години

когато в една държава нищо не върви сменят наред-който високо лети ........

fallback