Мъж влезе в спа център и уби три жени в Брукфийлд. Снимка: Reuters

Мъж, който е обвинен в домашно насилие и срязва гумите на колата на съпругата си, влиза с пистолет в спа центъра, където тя работи и прострелва седем жени, три от тях смъртоносно, преди да се самоубие. Такава потресаваща картина обрисува шефът на полицията в Брукфийлд, богато предградие на Милуоки, щата Уискънсин, на пресконференция след шестчасовото издирване на стрелеца вчера, предаде Асошиейтед прес.

Властите посочиха, че ще им трябва време, за да изяснят какво точно се е случило и подчертаха, че все още разпитват свидетели и спасители и не разполагат с точна хронология на събитията. На пресконференцията в неделя вечерта кметът Стив Понто описа стрелбата като "безсмислен акт на един човек."

Хаосът настъпил в 11 часа местно време в "Азана дей спа" - двуетажен спа комплекс на площ 836 кв.м., разположен срещу търговския център в Брукфийлд. Първите полицаи, пристигнали по сигнал на местопроизшествието, заварили сградата одимена от пожар, който според властите бил запален от заподозрения - 45-годишния Радклиф Франклин Хотън, жител на Браун Диър, Уискънсин.

Те намерили също така бутилка с пропан-бутан, за която първоначално решили, че е самоделно взривно устройство, каза полицейският шеф Дан Тъсхаус. Това забавило претърсването на сградата, понеже полицаите и агентите на ФБР изчакали да пристигнат сапьори. Издирването било затруднено и от профила на сградата - с множество стаи за процедури и няколко заключени помещения. Полицаите отначало мислели, че стрелецът е напуснал сградата, но накрая открили тялото му в едно от заключените помещения.

Телата на жертвите също били открити в спа центъра. Шефът на полицията посочи, че следователите все още се опитват да ги идентифицират. Четирите оцелели жени са на възраст между 22 и 40 години. Той каза, че не знае дали са служителки или клиентки на спа центъра и че не е ясно дали съпругата на убиеца е сред тях.

Хотън неотдавна бил арестуван, след като свидетели разпознали в него мъжа, който срязъл гумите на съпругата му. Той се явил в съда в четвъртък. Срещу него била издадена четиригодишна ограничителна заповед и му било наредено да предаде оръжията, които притежава, в управлението на шерифа.

Очевидец разказа пред в."Милуоки джърнъл сентинел", че тъкмо се връщал от лов на патици с баща си и приятел, когато видял жена, излизаща тичешком от спа центъра. "Тя крещеше, изскочи на улицата и се втурна сред колите," разказа очевидецът.

Секунди по-късно от сградата изскочил мъж с пистолет в ръка, който изглежда я преследвал, но се отказал и се върнал вътре.

Това е втората масова стрелба в щата Уискънсин тази година, припомня АП. 40-годишният ветеран от армията и поборник за превъзходството на бялата раса Уейд Майкъл Пейдж уби шестима души и рани други трима, преди да се застреля сам на 5 август в сикхски храм южно от Милуоки, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase