Снимка: архив, Reuters
fallback

Франция разшири достъпа на българи и румънци до 291 професии, почти двойно повече в сравнение с предишните 150, предаде Франс прес, като се позова на правителствено постановление, публикувано вчера във френския "Официален вестник".

Постановлението е подписано от министрите на вътрешните работи Манюел Валс и на труда, заетостта, професионалното образование и социалния диалог Мишел Сапен. Пълният списък на професиите обхваща множество сектори, в това число строителството, хотелиерството, земеделието, риболова, промишлеността, търговията, развлеченията, информатиката, банковото дело и финансите.

Oще по темата
Решението за разширяване на списъка от професии, за които могат да кандидатстват българи и румънци, бе взето от френското правителство на 22 август.

Едновременно с това бе намалена таксата, която работодателите трябва да плащат, за да наемат служители и работници от тези две страни, посочва АФП.

Преходните ограничения за наемане на работа на граждани на Румъния и България остават в сила до края на 2013 г.

Освен ограниченията по отношение на професиите, гражданите на тези две страни трябва да притежават и разрешително за работа, издадено от местните префектури на полицията.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 11 години

Мъдро решение от тяхна страна, малко време остана до отпадането на всички забрани, няма смисъл да се бавят. Ако не е днес ще е утре. Същото важи и за всяка друга страна, която още ни ограничава. Най-после този период е към края си и те нищо не могат да направят.

23

Анонимен

преди 11 години

франция пак бърка като пуска българи,българите ще се отворят *** и на французи.ще кажат аман от престъпленията им.особенно от кражбите.

22

шуки

преди 11 години

Франция се отваря ***...

fallback