Снимка: Ройтерс
fallback

България

Отново ще се търси картел – този път при производителите на брашно. Дано поне този път има някакъв резултат от проверката на КЗК. Новината идва заедно с предупреждението, че съвсем скоро ще усетим поскъпването на месото по джоба си.

Може би заради скъпото месо и догодина Пицата на Дянков, известна още като Бюджет на България, ще остане постна. Това се вижда от проекта за държавните разходи през следващата година.

Наред с всичко това, стана ясна и причината, поради която БСП не е подписала договора за строежа на АЕЦ „Белене“.

По света

Испания ще представи „лошата“ банка, която ще трябва да приеме некачествените активи от банковата система. Това се случва в очакване на по-решителни действия по посока отпускането на спасителен пакет на страната.

Иначе ситуацията в Европа си остава все така мътна – проблемите на Гърция продължават, не се вижда светлина в тунела на строителния сектор в Ирландия. И това докато в САЩ изненадващо Ромни се оказа победител в първия предизборен дебат с Обама.

Между другото

Патентните войни си продължават – Samsung срещу Apple, Motorola срещу Apple, но независимо от обвиненията, най-скъпата компания в света произвежда новите си продукти с пълна пара.

Европейските банки пък ще преминат тестове за устойчивост срещу кибератаки.

Дебатът

Представяме ви позицията на Атанас Малаков за ефектите, до които може да доведе третият кръг вливане на ликвидност в САЩ.

Заедно с това откриваме и нова тема – харесва ли ви Бюджет 2013? Какво трябва да се промени в него? Очакваме позициите ви на info@investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

ha ha

преди 11 години

ами месарските магазини ще се превърнат в музеи, ще се разхойдаме вътре, ще цъкаме с език и ще си излизаме. Или ще станем вегетарианци и ще рупаме мушмули.

52

Анонимен

преди 11 години

Цените ни не са високи, А ЗАПЛАТИТЕ СА НИСКИ! ПРОУМЕЙТЕ ГО! На колко от вас, собствениците на фирмата, в която работите, си купиха нова или почти нова луксозна кола - в КРИЗАТА!? То в България има повече луксозни коли от Германия - спрямо населението.

51

Анонимен

преди 11 години

В България стана срамно да се излиза на улицата на протест с/у високи цени-един вид, срамно е за българина да си каже, че някои неща не са му по джоба- това са "пенсионерски" работи- важното е да се надпреварваме с това кой по-скъпа кола кара (втора употреба или на непосилен лизинг), кой има по-по-най-скъп телефон, такива ми ти работи.

fallback