Смятаната за поръчител на убийството Светла Тодорова. Снимка: Булфото
fallback

Лелята на зверски убитата Женя Тодорова от Варна отрича тя да е направила „мократа поръчка”. Светла Тодорова не се признава за виновна, заяви пред bTV окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Светла бе задържана, след като 21-годишната й племенница Женя бе намерена зверски убита миналата седмица във фамилната къща на ул. „Лоза“ 6А.
 
Според прокуратурата лелята е поръчала убийството, а физическият извършител е приятелят на 15-годишната й дъщеря - Петър Ангелов.

Омразата на Светла била породена от факта, че Женя била единствен наследник на двуетажната къща, в която живеела фамилията.

Светла отрича всякаква вина. Тя твърди, че е дала пари на кандидат-зет си назаем, а не за да убие Женя.

По време на разследването стана ясно, че лелята обещала 2000 лева на Петър, за да убие момичето. Броила му 500 лева "капаро", а останалите щяла да даде, след като свърши „услугата“. 

Петър пък твърди, че след като започнал да мушка Женя, не си спомнял нищо, разказа прокурор Чавдаров. Според обвинителя обаче 21-годишното момче лъже и е заело защитна позиция.

”Самата подготовка на престъплението, а и действията му след това говорят, че е съзнавал какво прави”, коментира обвинителят, като добави, че Петър е направил опит да прикрие всички следи. Той се е опитал да се измие. Изгорил е дрехите си и дръжката на ножа, с който е нападнал Женя.

През юли тази година младежът е бил осъден за наркоразпространение. Твърди, че взема наркотици, а при убийството е бил на пико и марихуана. Назначени са обаче нужните експертизи. Според обвинителя, ако се докаже, че е взимал наркотици, това ще е утежняващо вината обстоятелство.

Oще по темата
  Владимир Чавдаров коментира, че отношенията във фамилията били много обтегнати.

В събота Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка "задържане под стража" за Петър Ангелов (21 г.) и Светла Тодорова (38 г.).

Светла Тодорова, която според прокуратурата е била поръчител на убийството, има три деца, които са на 3, 5 и 15 години. Те са настанени в социални домове.

Според обвинението тя е опасна дори за децата си, тъй като според показанията по делото 15-годишната Даниела е била в течение с намеренията на майка си да поръча убийството на племенницата си.

Прокурорът Владимир Чавдаров днес уточни, че с Даниела работят психолози и все още не може да се каже дали тя е знаела за намеренията на Петър да убие Женя по поръчител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

jon

преди 11 години

dolna napast blgarska........ ei za 30 kvadrata na vsi4ko ste sposobni blgari dolni

139

"Хейтър"?

преди 11 години

#121, кой завод работеше на загуба, бе, ***? Ти някаква минимална представа имаш ли, че се взимаха като заплати около 1/3 от стойността на това, което си произвел? Шушляк глупав, какво като е било комунизъм? Кой *** ще ти държи цял завод и ще дава работа на 2-3 хиляди души и ще работи на загуба? Такива филми няма никъде, няма и да има! Дори столовете в тези заводи не бяха на загуба, макар и храната да беше почти на изкупната цена на продуктите. Затова и сега заводи няма, за да сме зависими!

138

"Хейтър"?

преди 11 години

#135, по тази логика ти пък явно сега буркаш в кацата с медеца. Освен това, не говори за слаби процесори, защото твоя явно е за не повече от една операция. Бандити и крадци винаги ще има, ***! Какъвто и да е строя, отгоре винаги изплува тинята, просто защото така са си устроени хората. Разбери го това, ***! Не защитавам комунизма и социализма, защото това са си утопични идеи, макар и прекрасни .... но само като идеи - никога не биха могли да бъдат осъществени от хора. Накратко, *** си

fallback