Смятаната за поръчител на убийството Светла Тодорова. Снимка: Булфото

Лелята на зверски убитата Женя Тодорова от Варна отрича тя да е направила „мократа поръчка”. Светла Тодорова не се признава за виновна, заяви пред bTV окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Светла бе задържана, след като 21-годишната й племенница Женя бе намерена зверски убита миналата седмица във фамилната къща на ул. „Лоза“ 6А.
 
Според прокуратурата лелята е поръчала убийството, а физическият извършител е приятелят на 15-годишната й дъщеря - Петър Ангелов.

Омразата на Светла била породена от факта, че Женя била единствен наследник на двуетажната къща, в която живеела фамилията.

Светла отрича всякаква вина. Тя твърди, че е дала пари на кандидат-зет си назаем, а не за да убие Женя.

По време на разследването стана ясно, че лелята обещала 2000 лева на Петър, за да убие момичето. Броила му 500 лева "капаро", а останалите щяла да даде, след като свърши „услугата“. 

Петър пък твърди, че след като започнал да мушка Женя, не си спомнял нищо, разказа прокурор Чавдаров. Според обвинителя обаче 21-годишното момче лъже и е заело защитна позиция.

”Самата подготовка на престъплението, а и действията му след това говорят, че е съзнавал какво прави”, коментира обвинителят, като добави, че Петър е направил опит да прикрие всички следи. Той се е опитал да се измие. Изгорил е дрехите си и дръжката на ножа, с който е нападнал Женя.

През юли тази година младежът е бил осъден за наркоразпространение. Твърди, че взема наркотици, а при убийството е бил на пико и марихуана. Назначени са обаче нужните експертизи. Според обвинителя, ако се докаже, че е взимал наркотици, това ще е утежняващо вината обстоятелство.

Още по темата
  Владимир Чавдаров коментира, че отношенията във фамилията били много обтегнати.

В събота Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка "задържане под стража" за Петър Ангелов (21 г.) и Светла Тодорова (38 г.).

Светла Тодорова, която според прокуратурата е била поръчител на убийството, има три деца, които са на 3, 5 и 15 години. Те са настанени в социални домове.

Според обвинението тя е опасна дори за децата си, тъй като според показанията по делото 15-годишната Даниела е била в течение с намеренията на майка си да поръча убийството на племенницата си.

Прокурорът Владимир Чавдаров днес уточни, че с Даниела работят психолози и все още не може да се каже дали тя е знаела за намеренията на Петър да убие Женя по поръчител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase