Момчил Врайков бе арестуван в Пловдив.

Полицията в Пловдив арестува 39-годишен българин, издирван с европейска заповед за арест.
Мъжът е заподозрян в източване на суми от дебитни карти в особено големи размери, отчитат от МВР.

39-годишният мъж е българският футболен съдия Момчил Врайков от Белене.

Той е регистриран в Шенгенската информационна система на 26 март тази година. Врайков е издирван от Върховния съд в Дъблин  за незаконно изтегляне на няколко милиона евро от чужди банкови сметки.

В процеса на провежданите международни действия за него е получена информация, че той пребивава в Пловдив.  Вчера около 8 часа полицаи от Пето РУП са задържали мъжа в квартирата му.

При последвал обиск от апартамента му са иззети две скимиращи устройства и лаптоп.  За случая е уведомена Дирекция „Международно оперативно сътрудничество” – МВР.

Материалите са докладвани в Окръжната прокуратура – Пловдив, която е постановила бившият съдия да остане в ареста за 72 часа.

Dnes.bg припомня, че бившият международен съдия бе арестуван през април в Белгия по обвинение за подправяне на банкови карти. Срещу него има повдигнати 3 обвинения - за подправяне на банкови карти, измама и участие в организирана престъпна група.

Врайков беше арестуван и през февруари 2011 г. в Дъблин, но по-късно беше освободен заради липса на достатъчно доказателства.

Малко по-късно обаче след проведено разследване местните власти са отправили искане към Интерпол за задържане на Врайков.

Самият съдия беше изхвърлен от родния футбол през 2007 година заедно с неговия колега Димитър Димитров – Каубоя. Тогава предложението бе внесено от председателя на Съдийската комисия Борислав Александров и е бе прието единодушно от членовете на Изпълкома.

Официалните причина за отстраняването на Врайков от съдийството бяха системно слабо представяне в ръководените от тях мачове, но някои от членовете на изпълкома го упрекнаха, че е близък до определени отбори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase