Снимка: Булфото

18-годишен младеж от село Кесарево е задържан за противозаконно отнемане на МПС, съобщават от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

В четвъртък в полицейското управление в Стражица е получен сигнал от 37-годишен мъж от Велико Търново, че на същата дата, около 13.20 ч. в Стражица на ул. "Беласица" е паркирал автомобила си "Мерцедес 190" и е слязъл, като в него е останал спътникът му  - 18 годишният Х. А.

След като малко по-късно се върнал, на мястото не намерил нито младежа, нито автомобила си. Тогава мъжът подал сигнал в полицията, като в хода на разследването са предприети заградителни мероприятия, при които полицейските служители са забелязали как Х. А. връща автомобила на мястото, от където го е взел.

По возилото не са установени липси и щети. Младежът е задържан за срок до 24 часа.

Пред полицейските служители той обяснил, че е взел автомобила, за да отиде с него да види свой приятел в Стражица. По случая е започнато бързо производство.

Същевременно други две непълнолетни момчета от Велико Търново също са уличени в опит за противозаконно отнемане на МПС.

Вчера в полицейското управление в старата столица е получен сигнал, че две момчета правят опит да отключат автомобил, паркиран на ул. „Мармарлийска“. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип, който установил малчуганите.

Пред униформените те обяснили, че са намерили в дома на единия стар ключ от лек автомобил „Опел“ и решили да пробват да отключат с него автомобил от същата марка.

Непълнолетните признали, че смятали ако успеят да се повозят с чуждото возило. Единия от извършителите е известен на полицията. По случая в полоицейското управление е започната преписка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase