Ливърпул стигна до успех в Швейцария. Снимка: Reuters

Ливърпул демонстрира страхотно представяне по време на първия си мач от груповата фаза на Лига Европа срещу швейцарския Йънг Бойс. "Мърсисайдци" стигнаха до успех с 5:3 над своя противник, след като губеха с 2:3 в резултата. Срещата бе от Група "А" на втория по сила европейски турнир.

Брендън Роджърс пък бе дал шанс за изява предимно на резерви и почти всички оправдаха неговото очакване.

Шелви вкара два гола за Пул, а по един добавиха Уисдъм и Коатес. Първият гол за гостите бе дело на Ояла, който си вкара попадение в собствената врата. За домакините точни бяха Нуцоло, Ояла и Сарате.

Тотнъм и Лацио си врътнаха нулево равенство в Лондон и си поделиха по точка в първа среща от Група J, където са още отборите на Панатинайкос и Марибор.

Първото полувреме на "Уайт Харт Лейн" предложи страхотен футбол, с положения и пред двете врати, динамична игра и красиви отигравания.

След почивката обаче двата отбора леко разочароваха, като по-дейни в рушенето на играта бяха италианците, които заложиха основно на защитни действия и накъсваха сериозно събитията на терена.

Тотнъм заслужаваше повече трите точки, но нямаше шанс за победно попадение, а и три гола им бяха отменени поради засади и нарушения. Така логично двата отбора си врътнаха равенство и се задоволиха с точката.

Българският национален страж Николай Михайлов пък пази пълни 90 минути за своя клубен отбор Твенте Еншеде при домакинското равенство 2:2 срещу Хановер.

Срещата между двата тима бе от Група "L" на Лига Европа и се игра на стадион "Де Гролш Весте" в Еншеде.

Домакините от своя страна имаха прекрасна възможност да се доберат до успеха, но просто не успяха да запазят преднината си от две попадения.

С голове на Янсен и Чадли домакините поведоха с 2:0 в резултата. Попаденията паднаха съответно в 7-ата и 54-ата минути.

Гостите обаче изравниха чрез Собиех и Висгерхох в 67-ата и 73-ата минути.

Така двата отбора имат по 1 точка в своята група.

Всички резултати от мачовете в Лига Европа четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase