Снимка: архив, Impact Press Group
fallback

60-годишен мъж с регистрации в психодиспансера е задържан за заплахи срещу вътрешния министър Цветан Цветанов в столицата тази сутрин.

Около 10.00 часа на ул. "Шести септември" той препречил пътя на кортежа му с кофа за боклук и извадил газов пистолет.

Мъжът е бил  задържан от служители на НСО, след което е откаран в Първо РПУ и е задържан за 24 часа.

60-годишният М.К.М. имал пет регистрации и една присъда за хулиганство от 2004 година. Има и една регистрация за закана за убийство.

През 2008 година е бил настанен в психодиспансер за психично разстройство.

„Не се притесних по време на днешния инцидент. Излизахме от ул. „Шести септември” по „Гурко” и един човек препречи пътя с една кофа за боклук, извади пистолет срещу колата. Колегите реагираха съвсем професионално“, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов.

На въпрос дали нападението е било планирано, Цветанов отговори: „Това е интересното, защото преди това минаха и други коли преди нас, и изведнъж...“.

Огледът на мястото на инцидента е приключил. Разпитват се всички свидетели. Предстои материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

276

Анонимен

преди 10 години

Защо психичноболен са го изкарали? очевидно е, че си е съвсем здравомислещ, след като е взел пистолет а не китка и след като е сложил кофа на пътя а не да речем вестник и след като именно на Цв. колата е спрял. Съвсем рационално е разсъждавал. НО НАЛИ Е НАЙ-УДОБНО НЕУДОБНИТЕ ДА ГИ ИЗКАРАМЕ "ПСИХИЧНОБОЛНИ" И ДА ГИ РЪГНЕМ В ПСИХИАТРИЯ - В ДОЖИВОТНИЯ ЗАТВОР. ПОСТАНОВКАТА Е ПОЗНАТА - И КОМУНИСТИТЕ ТАКА СА ПРАВЕЛИ, И ХИТЛЕРИСТИТЕ И НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО - ТАКТИКАТА ЗА СМАЗВАНЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ДЕЙС

275

безграмотна

преди 10 години

До АнонименМного добре се разбира какво искат да кажат хората, това тука не е приемен изпит по правопис, не се разсейвай ти със запетайките, а се концентрирай върху смисъла на изказването ти спрямо обсъжданата тема

274

Анонимен

преди 11 години

nedawaite pak informazia na naroda, sastoto moze da propre4i za rasledwaneto)))))

fallback