Снимка: Ялта клуб

След като за първи път решихме да ви дадем малко почивка от електронната сцена през юли и да не ви представяме най-новото от нея, то Club Tunes се завръща с ударна двойна доза този месец.

За разлика от други години, много от най-големите имена на сцената решиха да подходят по-различно това лято и голяма част от бъдещите хитове на годината се появиха в разгара на парти сезона, представени на феновете директно на партитата.

Така те изпуснаха шанса си да се окичат с титлата летни хитове, но пък сега най-вероятно ще властват в плейлистите до края на 2012. Този месец ще ви представим тези нови музикални бомби, примесени с някои от вече познатите парчета от тази година, които в последните два месеца се утвърдиха като сериозни любимци на публиката.

Ще започнем с едно много приятно и отпускащо парче, което само по заглавието може и да уплаши електронните фенове. Good Morning To The Night обаче не е съвсем изцяло творба на Елтън Джон – по-скоро е плод на усилията на момчетата от Pnau, които британецът взе под крилото си преди време и на които тази година предостави задачата да миксират и преработят някои от старите му неиздадени парчета.

Така се появи проектът Good Morning To The Night на Елтън Джон vs. Pnau, в който младите австралийци са смесвали дори до 8 парчета на култовия изпълнител, за да ни представят изключително свежи и модерно звучащи тракове.

Такъв е и едноименният водещ сингъл, който с фееричното си balearic звучене веднага ни препраща към изгревите на магическия остров Ибиса.  Продължаваме доста по-ударно с Wolfgang Gartner, чийто хит Red Line се появи преди известно време, но в последните месеци се наложи със своето брутално темпо, което не пуска слушателя да си отдъхне и за секунда.



Deniy Koyu се превърна в едно от големите нови лица на последната една година, след като избухна с едно от парчетата на 2011 - Tung, последвано през 2012 от подобно звучащото Bong. С другото си лятно парче за 2012 обаче той доказва, че може да прави не само парти динамити, но и много нежни и красиви хитове. В какъвто бързо се превърна Follow You.

Следващото парче разбира се вече беше хит още след първите си завъртания, едно от които беше на стадиона в Несебър. Рядко парчетата на световния номер 1 Давид Гета не се превръщат в комерсиален успех, но в този случай това ще е съвсем заслужено.

Близо година след излизането на вече станалото легендарно Titanium, Гета и перфектната вокалистка Sia се завръщат с ново парче, в което участие взима и Ники Ромеро – She Wolf (Fallen To Pieces). Трудно е да си представим, че нещо ще надмине по звучене и по успех Titanium толкова бързо, но She Wolf определено е достоен конкурент.



За край на тази първа част на селекцията от електронни продукции на лятото останаха един вече напълно утвърдил се хит и един бъдещ фаворит.

Макар да има редица големи комерсиални хитове в кариерата си, Martin Solveig като че ли успя с The Night Out да създаде най-голямото си бижу. Като популярност може би то остава далеч след легендарните Madan и Hello, но като чувство то носи доста по-дълбоки внушения и е една от най-силните продукции на 2012, заедно с приятния си клип, сниман в Париж.

За край обаче остава нещо титанично – бъдеща легенда, която може да бъде победена като хит на лятото единствено от другата голяма бомба, която оставихме за втората част.

И в двете участие има Sebastian Ingrosso, който от най-малко популярния член на Swedish House Mafia това лято стана най-продуктивният.

Общото парче между него и Tommy Trash – Reload, беше едно от малкото, които бяха завъртени това лято в двете поредни вечери от Гета и Тиесто, а в същото време това правеха и повечето други големи имена навсякъде по света.



Пълен плейлист ТУК

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase