Снимка: архив, Reuters
fallback

Еврозоната се разминава на косъм от рецесията. Това сочат данните на Евростат за второто тримесечие на тази година.

Икономиката на 17-те се е свила с две десети от процента, съобщи БНТ. Точно с толкова е намалял и брутният вътрешен продукт на Европейския съюз.

Двете най-големи икономики с труд се задържат на повръхността. Франция е в стагнация от май до юни Франция. За същия период Германия показва ръст от 0.3 процента.

Страната ни също отчита ръст от половин процент на годишна основа и 0.2 процента ръст спрямо първото тримесечие.

Швеция и Латвия показват най-добри резултати за тези месеци. Отрицателен прираст бележат страни като Гърция, Италия, Португалия, Финландия, Великобритания и Кипър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 11 години

Чудна работа, уж България влезе в ЕС, пък той фалира. Не им ли стига че наливаме луди пари с тия евровноски. Трябва да затегнат коланите малко. Да вземат пример от българските лекари. 50 стотинки за нощно дежурство, пардон те са 20 стотинки или 10 евроцента вземат и си мълчат, а те - всеки ден протести и всеки ден им качват заплатите, после криза имало.

67

от Турция

преди 11 години

До 5ти си оправи твоята градина, не е я мисли Турция , няма достатъчно умствен капацитет за това. Българите са толкова завистливи и злобни , затова са на този хал и си заслужа мизерната съдба ! Не те ли дразни мафията и престъпността тук ? или и ти си част от нея ? на българите все някой / нещо им пречи да са най-великите на вселената, все не ви дооценяват и сте последни на опашката !

66

просто се чудя

преди 11 години

Италия, Португалия, Финландия, Великобритания с oтрицателен прираст , а пък мафиотска БГ отчита положителен ръст , но на кое ?

fallback