Снимка: архив, Reuters

Телата на 14 убити бяха намерени натъпкани в джип близо до бензиностанция в град Сан Луис Потоси в северната част на Мексико, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на полицейски източници.

Телата били намерени след анонимно съобщение по телефона в местен полицейски участък. След първоначалния оглед полицията обяви, че всички са били застреляни и че по всяка вероятност става дума за конфликт между наркобанди.

Сан Луис Потоси отдавна е известен като арена на конфликт между картелите Сетас и Синалоа. В северната провинция Синалоа, дала името на картела, неизвестни лица застреляли седем души по време на спортно състезание.

Вчера мексиканските власти предадоха на САЩ Сандра Авиля - жената с най-високо положение в мексиканските наркокартели. В САЩ срещу нея са повдигнати обвинения в притежаване и разпространение на кокаин. Тя бе арестувана в Мексико през 2007 г. по обвинения в членство в организирана престъпна организация и пране на пари.

Според местни източници Сандра Авиля, известна с прякора "Кралица на Тихия океан", е помогнала на Хоакин Гусман през 90-те години на миналия век да изгради наркокартела Синалоа.Тя спечелила прякора си, след като разработила канали за доставка на наркотици от тихоокеанското крайбрежие на Мексико в Калифорния.

Тя е племенничка на Анхел Феликс Галярдо, смятан за "кръстник" на трафика на наркотици в Мексико, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase