Снимка: Reuters
fallback

Международната рейтингова агенция Moody`s понижи до негативни от стабилни перспективите по дългосрочните рейтинги на 17 германски банки и редица техни филиали, съобщи AFP, като се позова на изявление на агенцията, предаде РИА Новости.

Сред кредитните институции с понижени перспективи по рейтингите са KB Deutsche Industriebank и Deutsche Postbank.

Понижени са рейтингите на онези банки, чиято „финансова оценка зависи от подкрепата на държавата или провинциите“, се посочва в съобщението.

Вчера Moody's понижи до негативна перспективата по дългосрочния кредитен рейтинг на временния спасителен фонд за еврозоната – Европейския инструмент за финансова стабилност. Това стана, след като агенцията бе извършила аналогични действия по перспективите на 3 от държавите-гаранти на фонда – Германия, Холандия и Люксембург.

Негативната перспектива означава, че рейтингът може да бъде понижен през следващите 12-18 месеца.

Понижаването ѝ в случаите с Германия, Холандия и Люксембург бе обяснено с нарасналите опасения за икономиките на фона на задълбочаване на дълговата криза в еврозоната. Ключовите фактори за това са няколко, подчертаха от Moody's – евентуално излизане на Гърция от еврозоната, нарасналата вероятност за спасителна помощ за Испания и Италия, както и „реакционният“ отговор на европейските политици на дълговата криза.

От агенцията не изключиха възможността за негативни рейтингови действия спрямо Германия, Холандия и Люксембург и в бъдеще, като до тях могат да доведат увеличаването на държавните разходи и ръстът на разходите за рефинансиране на дълговете.

Още новини за икономиката на Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 11 години

виждам мудис гледа на големи мъде то бухлести

4

Анонимен

преди 11 години

Ало м дис,независимите инвеститори чакат рейтингите на последните от последната група та да спретнат едно мачле с първите от първата група с наддавания,водят си наддавачи също независими,сами ще си определят ставките,само незнаят кои са последните с книжата.

3

сд

преди 11 години

Аз като гледам пазара вече не реагира на глупостите им

fallback