И повече усмивки. Снимка: Булфото

Цяла сутрин в Министерския съвет се внасят подаръци и букeти за рождения ден на премиера Бойко Борисов, който днес навършва 53 години.

Сред тях най-силно впечатление направи подаръкът на областния управител на Хасково Ирена Узунова, която донесе рисунка на "Тримата братя и златната ябълка".

По нейните думи както третият брат е успял да спаси семейната чест, така и премиерът с цената на много жертви трябва да спаси България и да я изведе напред и нагоре.

ПГ на ГЕРБ се отстрами подобаващо като поднесе торта като магистрала, а отгоре й валяк и строител.

Строителната министърка Лиляна Павлова поднесе на рожденика умален, стъклен модел на открития пътен възел днес от Борисов на Околовръстното.

От ведомството на Симеон Дянков пък поднесоха на Борисов тигър с купа.

Премиерът веднага се пошегува, че финансовото министерство се преименува на министерство на феновете.

Шефката на парламента Цецка Цачева и президентът Росен Плевнелиев дойдоха на крака в МС, за да поднесат лично поздравленията си за рожденния ден на Бойко Борисов. Двамата не казаха какъв подарък му носят, охраната на НСО обаче, която стоеше за тях, беше гушнала огромен букет с червени цветя.

Сред другите интересни подаръци, които бяха внесени днес за премиера, беше кирка с червена панделка, дар от министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев, за да прави Борисов много първи копки.

Транспортният министър Ивайло Московски не сподели какво ще даде на премиера, но каза, че Жоро носи подаръка (Георги Андреев - PR на МТИТС).

Министърът на външните работи Николай Младенов и образователният му колега Сергей Игнатов не пожелаха да споделят пред медиите с какви дарове ще разтуптят Борисовото сърце.

Кметът на София Йорданка Фандъкова влезе в правителствената сграда с пликче на Столична община, но не пожела да сподели какво има в него.

Впечатление направиха и две млади дами, които влязоха с голям пакет, опакован със зелена хартия - от кого и какъв е дарът, те не пожелаха да споделят.

От Грузия, където е на посещение, министърът на културата Вежди Рашидов сподели, че носи за рождения ден на премиера бутилка от най-добрия грузински коняк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase