Общ преглед

 

Западните медии се влюбиха в последните години във всякакви видове класации, които пълнят съдържанието им, особено на различните списания и уебсайтове в сферата на забавлението. И докато постоянните Топ 10, 20 или 50 вече започнаха леко да поомръзват на читателите, то понякога подобни класации не само, че не предлагат нищо интересно, но и учудват с избора си. Особено, когато той е направен от самата публика.

Подобен е  случаят с последното гласуване на сайта на най-престижната американска музикална медия – Billboard. В сайта им допреди няколко дни, предимно американските му читатели, можеха да гласуват за най-секси музиканти от мъжки и от женски пол на модерната музикална сцена. Резултатите обаче успяха да ни втрещят, защото са повече от изненадващи.

На първото място сред мъжете се класира бившият участник и финалист в American Idol – Адам Ламбърт.

30-годишният музикант може и да се харесва на американските меломани, но ние сме го запомнили главно с тенденцията да се появява в клиповете си и на светските събития с грим и обеци, а това трудно може да се впише в стереотипа за сексапилен мъж.

Истината е, че дори не сме сигурни кой е Адам – трудно е да го различим от неговия почти брат близнак Bill Kaulitz от Tokyo Hotel, който използва подобни женски аксесоари при появите си, а също така безсрамно се е класирал на 5-то място.

На третото място пък намираме Джъстин Бийбър, който незнайно защо се е класирал сред своите батковци, след като можеше съвсем спокойно да оглави отделно категория за най-секси тийнейджър, при което милиони негови фенки щяха да изпаднат в екстаз.

Малко по-разбираемо за нас е класирането на Адам Ливайн на втората позиция, както и на Енрике Иглесиас на четвъртата, защото и двамата винаги са се славили като любимци на жените. А и с леко нежните си гласове явно успяват да разтопят сърцата на дамите.

По-назад в класацията са Бон Джови и Крис Браун, които не будят недоумение при вида си, а по-скоро се вписват в стереотипите за рокаджия и млад чернокож рапър. В класацията обаче като цяло липсва класа и стил, каквито имат по-старите американски звезди в голям запас.

Сред жените, където можем да дадем и личното си мнение, оставаме също така в потрес от първите две позиции.

Бритни Спиърс може и да е била секси в първите години след като се отказа от тийнейджърската си невинност, но след като вече я видяхме толкова пъти в безкрайно закръглени форми, без да е бременна, то някакси не можем да я наредим дори сред 20-те най-секси певици. И то при наличието на доста женска красота на музикалната сцена в днешно време.

Второто място за Lady Gaga пък е черешката на тортата. Без да обсъждаме музикалните й качества този път по никакъв начин, само въздишаме с неразбиране, как певица, която залага основно на гротескното в своите клипове, може да попада на челните места в класации по женски сексапил. Радваме се, че все пак на следващите места виждаме хубавици като Бионсе, Кейти Пери и Риана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase