Песните на Тони Димитрова и покойният Пламен Ставрев са любими на феновете на фестивала. Снимка: Булфото

Над 3 000 от почитателите на фестивала „Бургас и морето" са дали своя глас при избор на 10-те най-любими песни на публиката.

Те ще бъдат част от тазгодишното 30-то юбилейно издание на музикалното събитие, което ще бъде на 28 юли в Летния театър на Бургас.

В класацият под номер едно е „Ах, морето" на Тони Димитрова, която през 1996 година зае трета позиция в конкурсната част.

Подгласници на Тони Димитрова в сърцата на феновете са „Помниш ли, море" на Кичка Бодурова и „Лятото" на покойния Пламен Ставрев.

В памет на популярния бард ще бъде направена китка от песните, с които той е участвал на „Бургас и морето" през годините.

Останалите любими на публиката мелодии, които ще прозвучат на фестивала са „Момчето, което говори с морето" на Панайот Панайотов, „Разказвай ми" - Тоника, „Имало в Бургас" - дует „Домино", „Моето мъжко момиче" - Маргарита Хранова и Стефан Данаилов, „Сбогом мое море" - Катя Филипова, „Пепел е любовта" - Ваня Костова, „Моряци" - Стефка Берова и Йордан Марчинков и „Разкажи ми твоя сън" на Роси Ганева и Мирослав Мирчев.
 
Организаторите обявиха още, че ще почетат и композитора Тончо Русев, който тази година също е юбиляр - стана на 80 години.

Скоро ще бъдат обявени и песните - финалисти в конкурсната програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase