Буря във Венецианската лагуна, съпроводена от водни торнада, е причинила големи щети на остров Сант'Еразмо. Снимка: архив, Reuters
fallback

Буря, съпроводена с водни торнада, се развихри днес във Венецианската лагуна в участъка между островите Лидо, Санта Елена и Сант'Еразмо. Това съобщи електронното издание на в. "Кориере дела сера", цитирано от БТА.

Стихията е нанесла значителни щети на остров Чертоза, който влиза в състава на Венеция, където са рухнали стотина многовековни дървета.

Големи щети има на остров Сант'Еразмо, които все още се оценяват.

Данни за жертви няма. Петнайсет деца на 9-10-годишна възраст са били на курс по ветроходство във Венецианската лагуна в момента на стихията. Те са успели да се укрият в контейнер, отнесен във водите от стихията, преди да бъдат спасени и са се отървали без наранявания.

Много лодки в лагуната са били преобърнати от бурята. "Кориере дела сера" публикува на сайта си и видеозаписи на едно от торнадата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

учуден

преди 11 години

"Данни за жертви няма, на са нанесени материални щети "под снимката - Буря във Венецианската лагуна, съпроводена от водни торнада, е причинила големи щети на остров /няма значение кой, щети има/А това изречение е върха: Петнайсет деца на 9-10-годишна възраст са били на курс по ветроходство във Венецианската лагуна в момента на стихията. Те са успели да се укрият в контейнер, отнесен във водите от стихията, преди да бъдат спасени и са се отървали без наранявания. Някой да го преведе, моля!

20

.... до 21

преди 11 години

Добре тогава защо пак в северна Италия където са и земетресенията ? Те и нас ни треснаха и се видя какви наводнения и ураганни ветрове имаше .

19

СПАНЧЕТО

преди 11 години

Такива водни торнада съм виждал и тук в няколко язовиря в Андалусия Испания..но нищожно малки естествено, направи ми впечетление че се появияват при немормално високи температури...а тук такива има доста ...от рода 47/52...

fallback