Аджми ал Атири. Снимка: Reuters

Четиримата членове на делегация на Международния наказателен съд (МНС) са задържани от 7 юни в Либия. От вчера те са вече в предварителен арест за 45 дни, съобщи за Франс прес представител на канцеларията на либийския генерален прокурор.

Те са прехвърлени в предварителния арест за 45 дни в рамките на воденото срещу тях разследване, каза източникът, пожелал анонимност, без да даде подробности.

Още по темата

Командирът на Зинтанска бригада, която държи четиримата, Аджми ал Атири съобщи, че по заповед на генералния прокурор екипът на МНС, който досега се намирал в една къща, вчера е бил прехвърлен в затвора.

МНС съобщи, че четирима души от неговия персонал са били задържани в четвъртък в Зинтан, на 170 км югоизточно от Триполи, където пристигнали, за да се срещнат със сина на Муамар Кадафи - Сейф ал Ислам.

Задържаните са обвинени в шпионаж заради опит да разменят документи със Сейф ал Ислам.

Вчера либийският представител в МНС Ахмед ал Джехани уточни, че само двама от екипа на международния съд - австралийската адвокатка Мелинда Тейлър и ливанската й преводачка Хелен Асаф, са били арестувани, а двамата мъже - руснакът Александър Ходаков и испанецът Естебан Пералта Лосия - са останали заедно с тях по своя воля.

Атири не обясни защо двамата мъже също са били прехвърлени в ареста и дали и срещу тях има обвинения, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase