Снимка: Lit Motors
fallback

Един от новаците в автомобилната индустрия - американската компания Lit Motors, показа двуколка, задвижвана с електричество. Продуктът на инженерите от Калифорния използва същия принцип на запазване на равновесието като машинките Segway.

Транспортното средство се казва С1 и се придвижва на две колела, като не се обръща дори при страничен удар. Това е постигнато чрез жироскоп, който според производителя се връти с 12 000 оборота в минута.

Устройството автоматично компенсира ъгъла, по който се накланя машината. Подобна система се използва при смартфони и таблети, за да може да се коригира дисплея в зависимост от наклона на устройството.

От Lit Motors твърдят, че продуктът им може да достигне максимална скорост от 190 км/ч. С едно зареждане на батерията двуколката изминава 350 км, като може да вози двама пасажери, разположени един зад друг.

Основателят на американската компания, създала тази необикновена машина - Дон Саймън, иска да я пусне в производство през 2014 г. Той вече е изчислил и цената на возилото - $16 000.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

инженер

преди 11 години

Тази кола , както SIM-LEI и SIM-WIL, вероятно ще са първите електрически автомобили, които ще пробият на пазара в голям мащаб. Но специално за България , където по начало се купуват секънд хенд автомобили , ще трябва да се чака. И този симпатичен мъник , както и SIM-LEI сигурно ще се купуват изгодно у нас на старо с нови батерии , които да се надяваме ще са по - евтини от сега.

21

инженер

преди 11 години

Това е нещо средно между "мотоциклет (електроцет)" и кола. Но е все пак е кола, защото си изолиран от атмосферата и имаш защита в каросерията. По интересно е че за страни от третия свят батерията била с капацитет 4 - 5 KWH, а за развити страни 8 - 10. Та относително изгодно можем да го купим на старо след 10 години за 4 - 5 хиляди долара с нова батерия.

20

Kopche.net

преди 11 години

Много сладурска количка:)Кога ли "богатите" българи ще можим да си я позволим......

fallback