Общ преглед

 

Пек, проливен дъжд, кал, много бира и качествени банди. Вторият ден на Loud Festival предложи много емоции и изпитания за над 8000 върли метъли.

Феновете на екстремната музика отново окупираха Терминал 2 на Летище "София", като първите акорди прозвучаха в 16.30.

На сцената бяха Asphyx, градусите около 30, а тревата пред сцената - поизсъхнала в сравнение с първия ден. Въпреки палещото слънце над 3000 души заеха места на поляната и ревнаха с холандската детбанда.

Зверският звук продължи с Meshuggah, като пред сцената ставаше все по-напечено. И точно в средата на сета на шведите се изсипа проливен дъжд. Част от феновете потърсиха подслон под палатките, но те бяха малцинство. До края на бруталните им изпълнения само се загатна какво предстои с излизането на бразилското торнадо Макс Кавалера и компания.

Кално пого, мощен рев и безкомпромисният сет на Soulfly предизвикаха във феновете асоциация с култовия хипи фестивал Уудсток.

Макс пък обра овациите с "Благодаря" на чист български, а сред най-емоционалните моменти бе, когато излезе на сцената с фланелка на бившия капитан на националния футболен отбор Стилиян Петров. Бразилският турбомузикант определи Стенли за "Super Star".

Още по темата
След Кавалера бе ред на Джеф Уотърс и Annihilator. Джеф показа нагледно защо е в тройката на най-добрите китаристи в света и хвърли в транс вече близо 8 000 метъл фенове. През целия сет обаче вече се усещаше, че всички очакват финала.

Гръмотевичното небе щеше да се срути съвсем под рифовете на хедлайнерите от Slayer, макар и без контузения в ръката китарист Джеф Ханеман. Така при поредния си концерт у нас американският квартет заби без руси гриви.

Но едва ли на многобройните фенове на бандата им пукаше точно в този момент. Кери Кинг сигурно е останал впечатлен колко двойници имаше сред феновете.

Барабанистът на Slayer Дейв Ломбардо пък поддържаше форма с изпровизации върху The Beatles. В импровизираното мобилно студио на радио "Тангра Мега Рок" той смени инструмента и на китарата изсвири един от емблематичните химни на ливърпулския квартет "Day Tripper".

Сред най-запалените почитатели на американците бе и волейболният треньор на ЦСКА Александър Попов, който прекара време и в бекстейджа с групата.

В края на сета някои от феновете не издържаха на изпития алкохол и хвърлиха в ужас приятели, които се чудеха как ще ги изнесат от зоната на фестивала.

Пожарникарите пък насочиха маркучите към калните метъли, поне малко да отмият "кафявия тен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase