Снимка: Архив Булфото

Възрастно семейство е прието на лечение в "Пирогов" след жесток побой, нанесен от техния 27-годишен внук,  съобщиха от МВР.

Нападението е станало в столичния жк "Надежда". Внучката на възрастните хора се прибрала в дома си в 21.00 часа в неделя и заварила брат си да нанася побой на дядото.

След подадения от нея сигнал на тел. 112, на място бил изпратен автопатрул от Второ районно управление. Служителите на реда заварили вратата на жилището заключена, което наложило екип от пожарната да разреже пантите й.

При влизането в апартамента полицаите заварили възрастните хора в безпомощно състояние. 84-годишният мъж и 80-годишната му съпруга били откарани в болнично заведение, където са оставени за лечение без опасност за живота.

27-годишният внук побойник С.К. е задържан с полицейска мярка за 24 часа в районното управление. Според първоначалната информация преди свадата внукът употребил голямо количество алкохол.

Разследващият екип изяснява причините за инцидента.

При подобен случай от Дупница с опасност за живота е транспортиран 70 годишен мъж, който е пребит в дома си от свой близък.

Възрастният мъж е получил счупване на черепа, фрактури на лопатката и ключицата на дясната ръка и на 13 ребра. Настанен е на лечение е в централна реанимация.

Със счупен череп и мозъчен кръвоизлив от Благоевград е транспортиран П.Ц. на 54 години. Екип неврохирурзи го е подложил на спешна, животоспасяваща операция.

Все още се изясняват обстоятелствата, при които мъжът е пострадал. Допуска се да е паднал сам или е подложен на насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase