Певицата ще направи първия си концерт у нас в рамките на Elevation Festival, Снимка: Facebook

Nneka е една от прекрасните дами, които съумяват да съчетаят по индивидуален начин различни стилове, сред които хип-хоп, соул и реге, добавяйки социален елемент и правещи музиката си наистина докосваща.

Певицата е родена в Нигерия и това оказва влияние върху нея, "извайвайки" я такава, каквато е днес - истинска и обичаща. Nneka обича шума на тълпите, мириса на океана и светлините през нощта.

Как бие сърцето на Nneka?

Бавно.

Разкажи ни повече за историята, която стои зад заглавието "No Longer At Ease"? Има ли някаква връзка с романа на Чинуа Ачебе от 1960-та година?

Историята зад "No Longer At Ease" е свързана най-вече със състоянието на ума ми, с разположението на духа и настроението ми, докато създавах музиката за този албум. С Нигерия, пътуванията ми и с преместването ми в Лаос. Накрая, това е и заглавие на книга, която прочетох в училище, а сега отново препрочетох и по някаква случайност тя наистина съвпадна с моята лична история.

Какъв беше пътят от първия ти албум досега?

Беше прогресивен и непрестанен. Еволюцията е ключът. Научих много пътувайки с различни артисти и музиканти и това имаше огромно значение върху мен като личност, върху начина, по който създавам музика. Последният ми албум, например, е с повече инструменталност в сравнение с другите два албума, звучи повече "на живо".

Има ли нещо, което никога няма да забравиш от записите по албумите си?

Бог.

Разумът или сърцето?

И двете.

Тежка ли е душата ти?

През повечето време.

Как би се описала с една дума?

Тук.

Новият ти албум е различен. Ти различна ли си ?

Може би. Третият ми албум, наречен "Concrete Jungle" казва всичко. Това съм аз и моето наследство. Албум, който говори за много, които страдат, за обещания. Основният елемент е делтата на Нигер, която ме е изваяла такава, каквато съм днес. Правиш неща заради гнева - положителни или отрицателни. Аз избрах позитивността, въпреки че източникът на вдъхновение е много тъмен.

Хората по цял свят обичат твоята музика и теб. Мислиш ли, че причината е истинската любов, която ни даваш чрез своите песни?

Мисля, че причината е искреността и истината, която Ви давам от себе си.

Кажи ни нещо за Нигерия? Нещо красиво...

Обичам звука от различни хора събрани на едно място. Колите, светлините през нощта, свещите... мирисът на океана и печена риба.

Как се чувстваш в момента?

Точно сега - спокойна. Но си задавам много въпроси.

Какво е твоето посланието към феновете ти в България?

Обичайте ближния си, както обичате себе си.

 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase