Снимка: Архив

Автор: Атанас Пеканов


Март се превърна в последните години в един от най-ключовите месеци за електронната сцена след като Зимната  музикална конференция и Ultra Music Festival в Маями набраха огромна популярност и се превърнаха в мястото, където около басейните се събират всички големи имена от електронните стилове за да представят големите си нови хитове.

Тази година не беше изключение, но и няколко други събития доста развълнуваха феновете след миналия уикенд. Най-обсъжданата тема беше появата на Мадона, която представи хедлайнера на втората вечер Avicii, а след това отправи малко съмнителни реплики към публиката, които бяха явна препратка и то в позитивна насока към употребата на наркотици.

Тази евтина реклама разбуни духовете и в интернет пространството се коментираше няколко дни усилено случилото се, като най-гласовит бе Deadmau5. Той нарече поп звездата „шибан идиот” за това, че пропагандира наркотиците пред толкова много млади, а ние се включваме към неговата критика. Бъдещите хитове, изпълнени на фестивала, и техните имена все още тепърва се появяват в Интернет, но в следващите дни очаквайте специален материал с най-доброто от Ultra.

Още преди UMF обаче март беше приятно продуктивен и ни достави доста добри парчета. Започваме с личния ни любимец Laidback Luke и новото му "Speak Up" с Wynter Gordon. То получи и доста стабилен видеоклип, с който холандецът ще се опита този път да атакува MTV.



Две от най-значимите млади лица на последните години също не пропуснаха да се разпишат този месец – Hardwell и Nicky Romero със силното "Kontiki". Един страхотен ремикс също успява да се класира в месечните предложения – на така впечатляващото "Charlie Brown" от Coldplay, миксирано от Dave Aude и получаващо много голяма подкрепа в последните седмици от самия Pete Tong.



Avicii успя да се поизложи с появата на Мадона преди неговото изпълнение, но въпреки това трябва да му признаем, че невероятният му растеж от миналата година може дори да бъде задминат през 2012, след като той обяви масивно турне в Щатите, а и не спира да издава нова музика.

Последното от него беше наскоро представено в шоуто на Pete Tong, макар и в съкратен вариант, носи името "Last Dance" и познатия вече простичък саунд. А на UMF шведът загатна за още нови творби, които да очакваме скоро.

Макар транс предложенията, които си струват, сериозно да намаляха през последните месеци, а и въобще, то Маркус Шулц и Армин Ван Бюрен продължават да запазват някакви надежди за този стил. Двамата издадоха наскоро новите си компилации – съответно "LA`12" и "A State Of Trance 2012", която ще ви представим скоро, а прави впечатление, че едно уникално парче се помества и в двете.
Това е "The Fusion" на Omnia и IRA, което със своята прекрасна мелодия и прокрадващи се вокали много напомня на някой от големите хитове на Гарет Емъри (Gareth Emery).



За край оставихме по традиция най-силното. Първо едно вече поостаряло парче, излязло  в края на 2011. Въпреки плашещото си звучене обаче "Internet Friends" на Knife Party, които всъщност са Rob Swire и Gareth McGrillen от култовата група Pendulum, успя да се популяризира и има шанс да се превърне в неочакван летен любимец.

Следват два хита, които със сигурност ще бъдат на челните места по въртене това лято. Калвин Харис (Calvin Harris) както винаги удря в десетката, макар в новото си "Let`s Go" да си партнира с прекалено комерсиалния Ne-Yo. Тиесто пък изглежда ще доминира и тази година, след като в края на април ще издаде втората част на своята серия от компилации "Club Life", този път посветена на Маями. Тя ще бъде пълна с масивни хитове и един от тях вече се появи – "We Own The Night" заедно с Wolfgang Gartner и Luciana. Притежавайте и вие нощта!




Пълен плейлист можете да видите тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase