Снимка: архив, Impact Press Group

65-годишна жена е била жестоко убита в апартамент в столичния квартал "Надежда".

Заподозреният за убийството - бившият й съпруг, се заключил в друг апартамент и заплашил, че ще се самоубиe, съобщи МВР.

Снощи около 21.00 часа дъщерята на убитата жена открила трупа на майка си на терасата на апартамента и веднага подала сигнал в полицията.

На място били изпратени полицейски екипи. По време на огледа по тялото на жената били установени следи от насилие.

Пред униформените дъщерята на жертвата разказала, че вчера сутринта тръгнала за работа и оставила у дома майка си и баща си, които били разведени.

Около обяд позвънила на домашния телефон, но майка й не отговорила, а мобилният й бил изключен.

Прибирайки се, заедно с приятеля си, установила, че входната врата е заключена, а когато двамата влезли в жилището, забелязали липсата на ключове, бижута и други вещи.

Притеснени започнали да търсят майка й, след като открили тялото, звъннали веднага на спешния телефон.

Криминалистите предположили, че най-вероятният извършител на убийството е бившият съпруг - 64-годишният Д.И. и започнали да го издирват.

Полицаите се насочили към жилище на бул. „Мария Луиза”, където би могъл да се укрива. Районът бил блокиран от полицаи, а екип от криминалисти предприели проверка на адреса.

Когато полицаите позвънили на вратата и се представили, Д.И. отказал да отвори и заявил, че ще се самоубие.

Служителите реагирали светкавично и го убедили да отключи. Когато влезли вътре, мъжът предупредил, че ако се приближат към него, ще посегне на живота си с нож.

В продължение на десет минути полицаите преговаряли и накрая го убедили да се откаже от намеренията си и да хвърлил ножа далеч от себе си.

Пред разследващият екип задържаният направил пълни самопризнания за извършеното престъпление. Установени са и заложните къщи, където Д.И. заложил откраднатите от апартамента вещи.

Мъжът има множество регистрации за различни криминални прояви – за притежание за акцизни стоки без бандерол, длъжностно присвояване, кражби, нанасяне на средна телесна повреда, уточняват от столичната полиция.

Разследващият екип продължава работата по случая. Образувано е досъдебно производство. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase