Трима души са арестувани. Снимка: архив Булфото

Полицията е задържала организирана престъпна група за източване на банкови карти.

Около 17,30 часа вчера автопатрул на СОД-СДВР засякъл автомобил “Форд Фокус“, в който се движели заподозрените по бул. “Цариградско шосе“. Автопатрулът застигнал колата и я спрял за проверка.

В нея се возели четирима души. Водачът предоставил документите си за проверка, но отказал да се подчини на заповедта да изгаси двигателя и изведнъж потеглил с мръсна газ.

Започнало преследване из улиците на кв. „Изток”, в което се включили няколко автопатрула.

След десетина минути на ул. „Хемус” колата на бегълците била засечена и спряна принудително.

Трима от возещите се в нея били задържани, а шофьорът успял да избяга като изхвърлил на земята 7-8 пластики, пригодени за фалшифициране на банкови карти.

Документите за самоличност, които представил се оказали фалшиви – с негова снимка, но с чужди данни. И тримата задържани са известни на полицията.

Единият – 30-годишен мъж от Велинград е осъждан във Франция за фалшифициране и използване на дебитни и кредитни карти и е регистриран за същото престъпление в Испания.

Другите двама – 26-годишен мъж от Сопот е известен за притежание на наркотици, изнасилване и кражба, а 30-годишният И.Я. е регистриран за нанасяне на средна телесна повреда.

Тримата са задържани в полицията за 24 часа. Издирването на шофьора продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase