Тиесто е един от любимците и на българската публика. Снимка: Reuters

автор: Атанас Пеканов

Тиесто продължава да изкачва електронната музика до нови и нови нива и тази година изглежда ще продължи с мисията си да завладее света с поредицата си Club Life, която е изцяло в новото му хаус-електро звучене, което той проповядва от две години.

През април 2011 той издаде първата част на Club Life – Las Vegas, чиято цел беше да събере топ парчета от тази сцена и се справи доста успешно. Проектът се превърна в емблематичен за и без това популярния холандец. С него той вече напълно успя да се намести като легенда и в Щатите, където проведе масивно турне в много от колежите из страната, след като направи поредното си шеметно лято в изпълнения. От два месеца насам в Интернет са хит поредицата клипове "In The Booth", които проследяват невероятния му живот, който той прекарва главно в частния си самолет, докато лети между континентите почти всекидневно за различни участия.

Идния април обаче отново ще бъде много значим за легендарния диджей, преди  дни за 24 април бе обявено излизането на втората част от Tiesto`s Club Life поредицата. Тази година тя носи заглавието Miami и ще ни поднесе духа и страхотната атмосфера на този култов град, който в последните години се превръща през март в най-големия център на електронната музика в света заради Зимната музикална конференция и Ultra Music Festival, които събират всички най-значими имена на едно място само в рамките на два уикенда.

Разбира се, в  духа на поредицата, Тиесто е подготвил  много нови изненади за компилацията, в която повечето от парчетата  са нови, а голяма част от тях не са дело на холандския титан, а на нови надежди от сцената като Shermanology, Avesta, Baggi Begovic. В нея ще присъстват и вече добре познати продуценти като Afrojack, John Dahlback, Sultan & Ned Shepard.

Самият Тиесто се включва със своите ремикси на доста известни и успешни парчета като "Paradise" на Coldplay, супер въртяното през последните седмици "Somebody That I Used To Know" на Gotye, както и култовата "Young Blood" на The Naked & The Famous, която миксира заедно със своя сънародник Hardwell.

Освен това Тиесто ще ни представи и цели 4 нови авторски парчета, а компилацията ще завършва с бруталното "Maximal Crazy", което вече се превърна в един от най-значимите тракове на 2011.


Без съмнение, както се получи и миналата година с първото издание, Club Life vol.2 Miami ще се превърне в абсолютно задължителен саундтрак на лятото, който вече очакваме с нетърпение. Пилотното парче от компилацията – "Chasing Summers", вече беше пуснато в Интернет и тук ви предлагаме да му се насладите.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase