Снимка: Investor.bg
fallback

Ипотечните кредити в българска валута започват да набират популярност за сметка на евровите заеми, показва анализът на ипотечния пазар за февруари, изготвен от КредитЦентър.

През февруари ипотечните кредити в лева представляват около 16% от всички изтеглени заеми, докато през януари бяха 14 на сто, показват данните на компанията.

Макар лихвите при еврото да стават по-изгодни, условията при ипотеките в българска валута се подобряват със значително по-високи темпове, посочват анализаторите.

"От началото на януари досега получаваме все повече запитвания за кредити в български пари. Същевременно финансиращите институции предлагат заеми с по-активно падащи лихви в левове, отколкото в европейска валута", допълва още Тошев.

Друга открояваща се тенденция на ипотечния пазар през февруари е по-лесното отпускане на външно финансиране за покупка на жилище.

Консултантите отчитат, че се повишава скоростта, с която кредитополучателите получавт одобрение на запитванията си за отпускане на заем за покупка на жилище.

Още новини за пазара на имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

777

преди 12 години

*** И ПРОДАЖНИТЕ ***!!!!КВИ ЛЕВОВИ ИПОТЕКИ !!!ВИЕ КЪДЕ ЖИВЕЕТЕ !!!НАРОДА НЯМА ПАРИ ЗА ХЛЯБ!!! ***!!!ВЧЕРА ЕДНА БАБА ПРЕД СУПЕРА ,МЕ ПОМОЛИ ПОЧТИ ПЛАЧЕЙКИ ОТ СРАМ ,МЪКА И НЕУДОБСТВО ЗА ПАРИ, ДА СИ КУПИ ХЛЯБ .ЖЕНАТА БЕШЕ БЪЛГАРКА .ДОПЛАКА МИ СЕ И НА МЕН. *** !!!!

38

от 42 до 41

преди 12 години

Затова в Третия свят всичко е много поевтино

37

до 41

преди 12 години

И аз не съм разбирач,но мисля,че не високите цени са проблем,а понижаващата се покупателна способност,защото хлябът дори и 10е да струва,ако получаваш примерно 15000е/месечно няма да те смущава цената му.Дори при една такава ситуация в Европа(хляб-10е;ср.р.запл.-15000е),а примерно в Япония(хляб-1е;ср.р.зап.-1500е),европейците ще забогатяват 10 пъти по-бързо.Естествено няма да се чувстват по-богати в супермаркета,но глобално погледнато държавите им ще имат 10пъти по-голям оборот/бюджет/власт и тн

fallback