Благо Георгиев и съотборниците му явно са подложени на казармени условия в Терек

Скандални разкрития за порядките в Терек направи бразилец. Евертон, който издържа само половин сезон в тима от Грозни, обяви пред руския сайт dni.ru цитиран от "Стандарт", че треньорът посягал на играчите си.

Според Евертон наставникът Станислав Черчесов имал навика да шамаросва Благой Георгиев и съотборниците му, ако играта не върви.

Освен това бившият бразилски национал и играч на Борусия Дортмунд, Палмейрас и Сарагоса призна, че президентът на Терек Рамзан Кадиров редял състава.

Според Евертон в клуба се работи изключително непрофесионално. Той е категоричен, че краткият престой в Грозни му донесъл само отрицателни емоции.

Бразилецът подписа с Терек през лятото, а през зимния трансферен прозорец успя да разтрогне договора си.

"В Грозни няколко пъти станах свидетел на, меко казано, необичайни ситуации както на игрището, така и извън него. Видях съвсем ясно как наставникът удари един от играчите ни".

"Президентът пък редовно се меси в тренировъчния процес", сподели Евертон. Заместник-шефът на клуба Хайдар Алханов категорично отказа да коментира думите на нападателя.

"Не знам нищо за изказването на Евертон, затова е по-добре да не коментирам", отсече дясната ръка на президента на Чечня.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase