fallback

След като БФС уреди контрола за националите с финалиста от последния мондиал – Холандия през май, възпитаниците на Любослав Пенев могат да се изправят и срещу самия световен шампион – Испания.

С тази сериозна задача се е заел лично селекционерът на нашите, съобщава „Тема Спорт“. Любо е задействал силните си връзки на Пиренеите, за да уреди сблъсък с тима на Дел Боске.

Двете федерации вече са провели първоначален разговор за подобен мач. Единият вариант е двубоят да е част от подготовката на Ла Фурия преди европейско първенство и срещата да се проведе в Австрия в края на май.

Другата, по-вероятна опция е мачът да се играе през ноември. Ако това стане факт, почти сигурно сблъсъкът ще е на националния стадион „Васил Левски“.

За тогава Испания все още няма съперник, а месецът е предвиден именно за приятелски мачове на националните тимове.

В същото време легендарният голмайстор е обявил преди свои близки, че не се е отказал от Димитър Бербатов, Стилян Петров и Мартин Петров, въпреки че не ги извика за контролата с Унгария на 29 февруари.

Пенев е обявил, че е запознат с техните качества и предпочитал в приятелските мачове да вижда нови лица. Той ще разчита на тях по време на предстоящите световни квалификации, които стартират на 7 септември с домакинство срещу Италия.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

BAI HUI

преди 12 години

tova da vodish futbolin otbor na stranata ne e tasak rabota oste pove4e kogato e tek tashak [EDNOMADEC]

4

Анонимен

преди 12 години

Първия в класацията на ФИФА срещу 88-мия. Това си е дерби отвсякъде.

3

NEDJALKOV

преди 12 години

Като гледам снимката тоз път май е решил да пробва следния съставвратар-Алисияц.нападател-Николета Лозановадесен бег-Глорияопорен халф-ДесиСлаваляв бег-Камелияофанзивен хал-Ивана,Преслава и т.н.С тез пък може и Х да изкараме ,знае ли човек

fallback