Иван Костов Снимка: архив, БТА
fallback

ДСБ настоява за президентът Росен Плевнелиев да свика КСНС по въпросите на енергийната сигурност и независимост на страната, които да бъдат поставени пред всички отговорни институции. Това съобщи лидерът на партията Иван Костов.

„Това ще има силно въздействие върху външната и вътрешната ни политика. Ще постави като категорично условие те да се водят с оглед на засилване енергийната сигурност като съществена част от националната сигурност на страната“, смятат тъмносините.

Последното намаляване на доставките на Газпром за Европа с 30 на сто отново събужда спомена за кризата от януари 2009 г., когато г-н Путин, предаван по телевизията, спря крана за подаване на газ за България. За 16 дни българската икономика претърпя загуби за 500 млн. лв., припомни Костов.

Във визитата на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън у нас от ДСБ разчитат засилен интерес от натовските партньори към страната ни. България е обект на засилена дипломатическа активност по отношение на енергетиката, очакват се нови посещения на американски и руски представители, отбеляза Иван Костов.

Oще по темата

Той добави, че до 30 март предстои да се вземе решение дали да бъде изградена АЕЦ "Белене" с остаряла руска технология. ДСБ от години настоява тези най-важни въпроси да не се решават в зависимост от силата на лобисткия натиск върху българските институции, коментира Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

До 100

преди 12 години

Дадох ти пример глупаво момче,това е само един от многото които мога да ти покажа...кажи нещо за съветниците и техния външен дълг.Какво ги величаеш тези американци,които ако им покажеш карта на Европа,не могат да разберат къде е Франция,къде Германия...

57

Анонимен

преди 12 години

Антонов"според физичните закони не би могъл да излети...но той лети приятелю,при това със совалка на гърба.------------------------- Боинг 747 също лети със совалка на гърба си т*пако, при това доста преди Антонов.

56

към 96

преди 12 години

дали са олита или нещо друго всеки може сам да определи, но не са от 22, а от три пъти по толкова във властта, която е била отнета от народа, докато една чужда окупционна армия е овластила тук измета на обществото, което е имало ясно и последователно отношение към такива: от султанската власт насам до 05.09.1944та, когато окупаторите свалят законно избраното българско правителство, народът на държавата българия никога не е подкрепял кафявочервените фанатици на политически състезания. помнете!

fallback