Американка от Уисконсин доказа, че телефонните измами не са запазена марка само за България. Тя организирала продажба на фалшиви акции от Facebook и успяла да хване доста наивници на въдицата си.

Според обвинението Мариан Олесън обявила пред близки, че е получила акции от Facebook за 1 млн. долара, тъй като дъщеря й била в близки отношения със създателя на мрежата Марк Зукърбърг.

В продължение на четири месеца тя убеждавала познати да си купят част от тези акции, като постигнала значителен успех. Сега срещу Олесън има повдигнати 31 обвинения за измами.

Един от сигналите срещу Олесън е от мъж, който извършвал стротелна работа по къщата й през септвмри. За труда тя му платила с фалшиви акции от Facebook за 13 980 долара. Освен това работникът доплатил още $10 хил., за да получи още акции.

Повод за притеснение дал фактът, че Олесън излъгала за името си, както и проверки на няколко финансови трансакции. Сред измамените е и 66-годишен мъж, който има проблеми със зрението.

Обвинителите твърдят, че той дал на Олесън четири чека за общо 43 хил. долара, с които трябвало да плати за фалшивите акции. Тя обещала, че ще прати сертификати за акциите по пощата.

Още новини за Facebook и интернет пазара четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase