Валери Божинов повече не съществува за треньора на Спортинг Домингош Пасиенсия. Запитан за бъдещето на изпадналия в немилост нападател, специалистът отсече: "Божинов не ме интересува. Този случай не е важен. Задачата ми е да тренирам тези, които имат желание. Останалото е от компетенцията на ръководството", отсече пред португалските медии Домингош Пасиенсия.

Междувременно се разбра, че Валери Божинов е все по-близо до завръщане в Лече. Клубът, откъдето тръгна кариерата на нападателя, е най-настоятелен за подписа му.

В момента тимът на Серсе Козми е в зоната на изпадащите отбори в Серия А, но практикува изключително атакуващ футбол.

Лече следи ситуацията и около нападателя Емилио Бонацоли, но Валери е първи избор, защото е по-млад. Българинът е желан още от Фиорентина, Динамо Киев и Сантандер.

Както е известно, Божинов изпадна в немилост, заради своеволното си изпълнение на дузпа в мач за Купата на Португалия.

Очаква се днес Валери дори да лети за Италия, за да преговаря с шефовете на Лече и евентуално да подпише договор. Нападателят игра за първи път за италианците през 2002 година.

Тогава на 22 януари той дебютира в Серия А на 15 години и се превърна в най-младия чужденец играл в елита на Италия. За периода си в Лече Божинов вкарва 19 гола в 68 мача.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase