Шампионите от Литекс също ще бъдат разследвани. Снимка: Булфото
fallback

Цели шест мача от есенния дял на шампионата в "А" група ще бъдат разследвани от българската прокуратура. Съмненията са, че в тях има уговорки с цел печалба от залагания.

Четирите от въпросните шест двубоя дори вече са ясни. Спроед вестник "Преса" това са Славия – Локомотив София, завършил 2:1, Литекс – Ботев Враца 3:1, Локомотив Пловдив – Светкавица 2:0 и Локомотив Пловдив – Литекс 2:1.

При тези мачове системата за ранно предупреждение на УЕФА е отчела подозрително високи суми, залагани в букмейкърски къщи в различни страни от континента. Останалите два мача все още не се съобщават.

Само за един от сблъсъците при австрийски букмейкър има залози от близо 2 милиона евро.

"Действително от БФС изпратиха жалби. След като се запознах със съдържанието им, ги разпределих на наблюдаващите прокурори. В момента тече проверка", каза пред изданието градския прокурор на София Николай Кокинов.

Държавното обвинение можеше и да не се задвижи, ако от БФС не бе постъпил сигнал, пристигнал от УЕФА.

От футболната ни централа заявили, че на всеки 6 месеца се получават справки от Нион. До момента в България подобни сигнали приключваха без резултата заради липса на адекватно законодателство.

В средата на миналата година обаче бяха приети поправки в Наказателния кодекс, засягащи уговорките в спортни мероприятия. Разпоредбите обаче още не са прилагани на практика, тъй като прокурорите не са обучени как да действат по такива дела.

Още новини за български футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

парите говорят

преди 12 години

ЛОшото че и Боби Михайлов знае,ама си взима пликовете с парата под масата и се прави на шут,просто схемата е ужасно дълбока,някой да се съмнява е нашите мутри президенти на отбори,накой парите му са честни,всеки си е замесен в нещо,а сега с тото още по лесно се оправят бюджети..Както навремето хванаха Батето-бог да го прости човечеца с подкуп,така трябва някой отвън да ни оправи,иначе тука всичко е пробито от корукция,няма такъв балама да откаже пари,и да си играе театрото,дори и съдиите са там.

17

жалки БФС

преди 12 години

Доко пловдив как се садоха на Уевски,*** палячовците,само гледаш зашитата и се чудиш да се смееш ли да плачеш ли,защитата на локо стой и гледа как да пусне говедата да ги накажат,от 0:2 на полувремето,до 3:2 в края,и то голям театър,без много нерви и бягане..Ама то само този мач да беше,понеже съм фен на черно море и мога да кажа че нашите дадоха мача с лудогорец 0:1 и черноморец0:2 в варна ей така,подариха ги,без игра и желание,то си личи...Така се издържат клубовете в цяла бг,кой луд ще дава

16

Венелин

преди 12 години

Защото никой не е залагал за такъв резултат. От това следва, че явно не е уговорен предварително!А както е казал Холмс - когато има престъпление открий кой има изгода и ще намериш престъпника...

fallback