Валери Божинов призна, че има предложение от Христо Стоичков да премине под наем до лятото в Литекс.

"За Левски няма нищо, но по медиите не знам защо се раздува. Но Литекс се интересува от мен. Нещата тръгнаха от там, че Христо Стоичков ми се обади в трудния момент в деня след мача. Искаше да ме успокои и подкрепи. Той винаги го прави, когато може да помогне на някого".

"Стоичков е разговарял с треньора и със спортния директор на Спортинг като вариант да играя под наем до 23 май в шампиона на България. Нищо повече. Едва от вторник мениджърът ми Джери Паломба може да започне конкретни сондажи".

"Не е изключено да се завърна в Лече. Това също е опция. Но нищо конкретно не може да се каже. Има още десетина дни до затваряне на трансферния прозорец".

"Във всеки случай няма време за преговори за продажба. А и от Спортинг ми казаха, че до лятото ще мога да играя като преотстъпен и през юни ще решаваме. Все пак те платиха немалко пари за мен и нещата сега не са толкова елементарни, заяви пред "Труд" Божинов.

"Имаше определен човек да бие дузпата, но бях изнервен и реших да я изпълня аз. Бих, вратарят я парира и се разгоря скандалът. Явно съдбата реши така. Каквото е имало да става, е станало. Не ми се гледа назад".

"В момента това е правилно решение. Много се изнерви положението и е по-добре да мине малко време, за да не стане още по-голям скандал. Да не си кажем с треньора някои лоши неща - няма смисъл. Така ще мога и по-реално да си дам сметка какво точно се случи и дали има път назад".

"Тук в Португалия футболът не е религия, той е нещо повече. Не можеш да си представиш живота без футбол, наистина. А аз сега съм в много тежко положение. Играе ми се, но след контузията в началото така и не стигнах до шанс да вляза в игрови ритъм".

"Страшно ми се играе и дано до 31 януари нещата се изяснят. Искам много до края на сезона да съм плътно на терена и да се докажа пак като голмайстор. Не ми е паднал гардът. Ще се боря за това", добави Божинов.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase