Снимка: БТА
fallback

Основният заподозрян за убийството на 17-годишната Мирослава от Перник – Марио Любенов – Заека, изненадващо бе изведен от психиатричната болница "Св. Наум" на 4-и км в София. След като това стана той бе откаран в ареста, където ще остане за срок от 72 часа.

Заека бе изпратен в клиниката с постановление на прокуратурата от 12 януари. По думите на шефа на лечебното заведение проф. Иван Миланов до 15 дни психиатрите трябваше да изготвят окончателната експертиза за състоянието му, съобщава "24 часа".

Вероятно изследването на Марио е приключило и затова той е откаран в ареста. На този етап обаче никой от психиатричната клиника не е дал официални обяснения какви са резултатите от изследването и дали според психиатрите Марио е вменяем и може да носи наказателна отговорност.

Oще по темата

Преди няколко дни вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че другият заподозрян за смъртта на Мирослава – самоубилият се Стойчо Стоев-Чочо, е посочил Заека като физически извършител на убийството на момичето.

Въпреки това не е ясно на този етап какво обвинение ще бъде повдигнато на Марио Любенов.

Юристи обаче са категорични, че няма как да му бъде повдигнато обвинение, докато не приключи психиатричната му експертиза.

Мирослава Николова изчезна на 7 ноември 2011 г. и бе намерена мъртва на 12 януари. Тя е била удушена с жица, а след това килърите я съблекли и заровили.

Тялото на момичето все още не е предадено на близките й за погребение, тъй като в момента се извършва втора експертиза на трупа. Най-вероятно погребението на момичето ще бъде в края на седмицата в Перник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

от сатаната

преди 12 години

Всички тези държавни и управляващи лица на които народа е гласувал доверие а те унищожават и убиват със покровителството на дрога ,наркотици и забогатяват за сметка на здравето и живота на децата Господ вижда всичко и в наи скоро време ще бъдат наказани много жестоко без да разберат как и от къде ще им доиде .Господ вижда ,забавя но не забравя/помнете това .истинският бог е навсякъде а не в църкви,храмове и попове

61

Pesho BIRATA

преди 12 години

да изкажа и аз мнението си.Подкрепям комемнтар 70 , ще отвлекат на моето гадже(дето не е стока и зме пре раздяла) сестричката и аз ще платя големия откуп...глупости играта е друга и момичето е пречило и САМОУБИЛИЯ се и ЛУДИЯ ....С 1 куршум .....

60

rumen221

преди 12 години

56-ти,- Само ти ли не разбра какви са тези "футболни агитки"...И ПРИ КАТУНИЦА И СЕГА В РУМЪНИЯ ПРАВЯТ ЕДНО И СЪЩО...:- ДЕСКИДИТИРАТ СПРАВЕДЛИВО И МИРНО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ГРАЖДАНИ... ТЕ СА УДАРЕН ОТРЯД НА ПОЛИЦИЯТА ЗА ПРОВОКАЦИИ...НИТО У НАС..., НИТО В РУМЪНИЯ ИМА АРЕСТУВАН АГИТКАДЖИЯ...

fallback