Снимка: БТА
fallback

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова записа великолепна победа на старта на започналото снощи Открито първенство на Австралия в Мелбърн.

В среща от първия кръг на надпреварата, на превърналия се в български корт номер 8, младата пловдивчанка успя да срази с 2:0 сета индийката Саня Мирза, в отделните части 6:4, 6:2.

Цвети влезе в двубоя максимално концентрирана и набързо си осигури преднина от 3:0, като в четвъртия гейм имаше две поредни възможности да се подсигури с втори пробив и да убие интригата в сета.

За съжаление българката не се възползва от тази ситуация и позволи на индийката да измъкне подаването си, а в последствие да върне и пробива, намалявайки резултата на 2:3.

Последваха минути, в които нито една от състезателките не успяваше да спечели сервис гейма си, за да се стигне до деветия гейм, в който Цвети спря тази тенденция, а след това отново проби за крайното 6:4.

В тези минути направи впечатление изключително стабилната игра на българката, като за радост форхендът й не я предаде, тя умело насочваше ударите си от основната линия и принуждаваше Мирза да покрива доста голям периметър.

В началото на втората част ситуацията на корта се промени и сервиращите имаха пълно превъзходство, до ключовия шести гейм, в който след две продължителни разигравания, Цвети стигна до пробив и сломи съпротивата на своята опонентка.

Нещо повече – след серия от великолепни сервиси Цвети затвърди пробива за 5:2, а след това отново спечели подаването на Мирза и с това сложи точка на спора.

Така във втория кръг Цвети Пиронкова ще се изправи срещу представителката на Казахстан Галина Воскобоева, която по-рано днес изненадващо отстрани Янина Викмайер. 

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

12

преди 12 години

Браво.Това е достоина балгарка само успехи

18

шуменпейтриътс

преди 12 години

ама къде е аскьово?

17

Венелин

преди 12 години

до 24Няма и да намериш.Турците са силни в спортове като "лапане на баклава от лег" и "бъркане в гaза - свободен стил" и то защото никой друг не ги практикува...

fallback