Снимка: Flickr

Дъщерята на руския олигарх Дмитрий Риболовлев Екатерина купи най-скъпия апартамент в Ню Йорк, пише Forbes.

Жилището беше собственост на бившия изпълнителен директор на Citigroup Санди Уейл. Той го обяви за продажба през ноември за 88 млн. долара и ще получи исканата за жилището сума.

Екатерина Риболовлева е на 22 години и е студентка в САЩ. Тя ще отсяда в апартамента, когато посещава Ню Йорк.

Апартаментът се намира в една от най-емблематичните сгради в Ню Йорк, в близост до Сентрал парк. Жилището разполага с 10 стаи, от които 4 спални. Оборудвано е и с две камини.

Бащата на Екатерина – Дмитрий Риболовлев, е бивш собственик на завода за торове „Уралкалий“. Той продаде дела си в предприятието през 2010 г. за 6,5 млрд. долара.

На пазара на имоти в САЩ Риболовлев влезе още през 2008 г., когато купи имението на Доналд Тръмп в Палм Бийч за 95 млн. долара.

За въпросния имот претендира бившата съпруга на Риболовлев Елена, която подаде молба за развод през 2009 г. Руският олигарх обаче не изглежда особено притеснен от исканията на бившата си половинка, тъй като прекарва повече време в Монако. Той дори купи местния футболен клуб, като сделката ще бъде финализирана до края на годината.

Тази година в Ню Йорк е била сключена още една емблематична сделка с главен герой руснак – композитора Игор Крутой, който се сдоби с апартамент в лъскавата Plaza за 48 млн. долара.

През юли дъщерята на Бърни Екълстоун Петра пък си купи най-скъпото имение в света. Наследничката на Формула 1 се сдоби с имота на семейство Спелинг в Калифорния, който беше обявен за продажба още преди няколко години от вдовицата на Арън Спелинг.

Още новини от сферата на лайфстайла четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase