Невиждан скандал е напът да избухне в румънския футбол, като той няма да подминe и Живко Миланов, който играе за местния Васлуй.

Причината се крие в обвиненията на Адриан Порумбоию, който е президент на Васлуй. Адриан твърди, че негов бивш служител е влязъл в контакт с футболисти от отбора преди мача утре с Рапид Букурещ, като целта му е била да подкупи въпросните играчи.

Миланов и колегите му били убеждавани да играят симулативно, а в замяна им обещали съдействие за трансфери в руски отбори. Конкретно на Миланов предложили и друг вариант - да премине през лятото в Рапид.

"Всичко е станало след гостуването ни в Цюрих за Лига Европа. Знае се, че договорите на някои от играчите ни изтичат след 6 месеца и са им обещали да им уредят отбори в Русия, където да взимат много пари.

Това категорично е опит за корупция! Ще подадем официална жалба във всички възможни институции. Разполагам с доказателства за думите си", отсече Порумбою пред "gsp.ro".

Двубоят между Рапид и Васлуй е утре. В момента Васлуй с Живко Миланов заема пето място в подреждането на румънското първенство с 30 точки. Преди двубоя от 18-ия кръг Рапид е на трета позиция, с четири точки повече от своя съперник. Лидер е Динамо Букурещ.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase