Станка Златева стана "Спортист на годината" за 2010 г. Снимка: Булфото

Днес бяха обявени всички номинирани състезатели в класацията "Спортист на годината".

12 спортисти събраха най-много гласове и ще си оспорват отличието след седмица. В класацията "Отбор на годината" са номинирани пет тима.

Интересното е, че звездата на волейболния ни национален отбор и капитан на италианския колос Тренто Матей Казийски, може да грабне цели две отличия.

Той е номиниран сред индивидуалните състезатели, както и с националния отбор по волейбол на родината ни.

Нападателят на европейския клубен вицешампион Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов също е сред претендентите за отличието, след като през миналия сезон сензационно стана голмайстор на английската Висша лига.

Фаворити за отличието според специалистите са световните шампиони по борба Станка Златева и Елис Гури, както и плувецът Петър Стойчев, който продължава да слави страната ни по света. Голям шанс за приза има и боксьорът Кубрат Пулев, който вече е в Топ 10 на боксьорите в тежка категория и дори мечтае за световната титла.

Сред големите липсващи в анкетата е Тервел Пулев, който спечели купа "Странджа", а освен това "Малката Кобра" завоюва сребърен медал на Европейското по бокс и взе квота за Олимпиадата.

Сред номинираните също така не попаднаха Росен Димитров (световен шампион по бойно самбо за втора поредна година) и "снежната кралица" Сани Жекова (победителка в две поредни състезания за Световната купа по сноуборд).

Церемонията по обявяване на призьорите е на 19-ти декември от 20.30 часа в зала 1 на НДК.

Вижте всички номинирани за "Спортист на годината"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase